ProjectAndere Gemeentelijke Overheid”

georganiseerd door de Regie en Adviesgroep.

Voor gemeentebesturen en ambtenaren die naar de toekomst kijken!


 

In het nieuws.....


Prijsvraag NVVB Congres

Tijdens het NVVB congres op 11 en 12 mei 2006 in Noordwijkerhout hebben wij een prijsvraag gehouden. De prijswinnaars vindt u hier.


Congres Burgerzaken

Op 11 en 12 mei 2006 houdt de NVVB weer haar jaarlijkse Congres Burgerzaken in Noordwijkerhout.
Project Ago:ra zal dan ook aanwezig zijn om de collega's van burgerzaken te informeren over hun rol in het Project Andere Gemeentelijke Overheid. Denk daarbij aan de GBA als binnengemeentelijke basisadministratie en de invoering van het Burgerservicenummer, maar ook aan DigiD. Weet u bijvoorbeeld al wat de BV-BSN en de LRD gemeenschappelijk hebben en hoe deze de dagelijkse werkzaamheden van Burgerzaken kunnen ondersteunen? Wij leggen het u graag uit op het congres!


Stroomlijning basisgegevens: een onomkeerbaar proces!

Ir. Nils Borgesius (hoofd taakveld informatievoorziening VNG) heeft in het blad Bestuursmiddelen (nr. 11, 31 december 2005) van Deloitte een interessant artikel geschreven, genaamd:
"Stroomlijning basisgegevens: een onomkeerbaar proces".

Hij schrijft onder andere:

"Dat de invoering van het stelsel van basisregistraties voor de gehele overheid een hele klus is, staat buiten kuif. Veel van wat het stelsel wil bereiken, heeft echter geen (informatie)technische oorzaak, maar een organisatorische."

"Van de huidige basisgegevens maken gemeenten er vier aan: inwoner, gebouwen, adressen en voor een groot deel kaarten. Een rol die terecht bij gemeenten wordt gelegd als instantie die het dichtst bij de nu eenmaal moeilijk te bereiken dynamische werkelijkheid staan en die vanuit hun beheers- en bestuursverantwoordelijkheid er alle belang bij hebben dat de gegevens zo goed mogelijk zijn."


Kunnen pinguins vliegen??

Minister Pechtold wil graag het Programma Andere Overheid (PAO) van het kabinet meer onder de aandacht brengen van de lokale overheden. Hij heeft hiervoor de actie "Pinguins kunnen vliegen" opgezet.

 


Klik hier voor de homepage


copyright mei 2006

Project Ago:ra